Deváťáci z „Chrjukinky“ zvítězili!

Vybraní žáci 9. B třídy naší školy (Nathali, Jana, Magdalena, Daniel a Vojtěch)  se dne 15. 9. 2020 zúčastnili soutěžního pořadu České televize Ostrava „Už tam budem?“, který se natáčel v interaktivní expozici haly U6 v Dolní oblasti Vítkovic.

Soutěž je zaměřena na přírodní vědy a jejich využití v reálném životě. Divákům soutěže na kanálu Déčko má za úkol naznačit fungování světa kolem nás, vnuknout jim myšlenku, že lépe je být tvůrcem než pouhým uživatelem techniky a nejrůznějších technologií. Naši žáci – družstvo Neon – soupeřili proti družstvu Krypton ze ZŠ Hello z Ostravy-Poruby, a to jak ve vědomostních, tak sportovních disciplínách (dokázali, že se nebojí pohybu, ani adrenalinového napětí). Za každý splněný úkol dostali určitý počet bodů. Před tím posledním bylo skóre 50:8 pro naše družstvo. Od hlavní ceny – mobilního telefonu – ho dělily správné odpovědi na tři otázky a otevření jedinečné truhly. Podařilo se! Naši zvítězili v poměru 50:0! A tak kromě zážitků a hlavní výhry si žáci odnesli i poukaz pro svoji třídu k návštěvě haly U9.

Blahopřejeme jim za vzornou reprezentaci naší školy v soutěži, ve které spolehlivě prokázali znalosti a dovednosti z přírodních věd i historie!

Záznam soutěže se bude vysílat na Déčku dne  9. 10. 2020 ve 14.45 h, repríza 11. 10. ve 12.15 h.